Rödbetor
Svartpepparkorn
Pomeransskal
Lagerblad
Kryddpepparkorn
Kryddnejlikor
Vitpeppar
Salt
Socker
Ättika
Kokskad (reducerat)
1. Putsa och skölj betorna väl så att ingen jord finns kvar på dem.
2. Fyll en kastrull med vatten, tillsätt lagerblad, kryddpepparkorn, svartpepparkorn, kryddnejlikor, pomeransskal och salt. Koka betorna i lagen tilsl de blir semi-mjuka, 25-60 min beroende på storlek.
3. Sila av betorna och ta reda på lagen. Koka ned lagen till hälften, smaka av och gör en ett-två-tre lag med ättikan, lagen samt socker (en del ättika, två delar socker och tre delar vätska).
4. Skär upp betorna i önskad form och lägg i vitpepparkorn samt kryddnejlikor i en burk. Slå på lagen och låt det svalna.
Det är väldigt tacksamt att lägga in rödbetor för det blir så väldigt bra. Självförtroendet boostas väldigt mycket. Jag håller inte med Per Morberg att man ska slänga ut spadet, det tillför så mycket till själv inläggningen men sen är vi ju lite olika också. Das was all - nej nu känns det lite bättre igen så nu tror jag att det inte blir några bekymmer med att sova.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar