Kålsoppa
Vitkål
Kryddpepparkorn
Svartpepparkorn
Oxbuljong
Vatten
Smör
Sirap
Soya
Salt
Frikadeller
Fläskfärs (funkar även med nöt, lamm och fågel)
Svartpeppar
Kryddpeppar
Persilja
Salt
1. Hacka kålen i 1.5 X 1.5 bitar, stek den sedan i smör och sirap. Häll över den i en rymlig gryta.
2. Häll över vatten så att det täcker och tillsätt buljong, pepparkornen och soyan.
3. Låt småkoka i 30 min. Under tiden:
4. Blanda färsen till frikadellerna och rulla till bollar.
5. När det är fem min kvar tillsätt frikaldellerna i soppan och de är klara när de flyter upp till ytan igen. Smaka av med salt.
Soppan kräver ostsmörgås och ett stort glas mjölk!
Det är något fel på mitt tangentbord för det skriver e som ändelse istället för a, kan det vara småländsk påverkan mån tro? Prövade Hot Pot för första gången i fredags. Det var en upplevelse utöver det vanliga, helt otroligt. Det är verkligen en konstform som måste utforskas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar