Märgben
Märgben
Salt
Peppar
Karameliserad lök
Gul lök
Socker
Salt
Vatten
En skvätt vinäger
Smör
1.Skjusa in märgbenen på 250 C i 25-30 min.
2. Stek löken tills den får färg och sänk temperaturen. Låt stå tills den har mjuknat.
3. Salt och sockra. Häll på vatten i matskedar i omgångar tills den blir lite geleig.
4. Tag ut märgbenen. Satlt och peppra. Servera omgående.
Jag serverade med grillat surdegsbröd som jag hade strykt citron och vitlök på samt ruccola. Meningen var först att jag skulle ha ölkokt lök med kummin till men efter att ha brännt kumminfröna och malt ned dem utan att kontrollera så höll jag på att baxna av den beska smaken. Ut åkte avkoket och in åkte den karameliserade löken.
Hmm, ja konklusionen av denna lilla utsvävning är att det nog inte är något för alla. Konsistensen är väldigt speciell och att ta en stor sked som man sedemera stoppar i munnen är ingen bra ide. Lite som att äta ister. Däremot att bre ut det över en brödskiva strö på lite ruccola, karameliserad lök samt sprinkla lite salt och peppar över så var det väldigt njutbart. Dock skall man äta märgen varm för när den kallnar är den inte lika aptitlig längre och de räcker med ett knaske två. Inga stora applåder kring matbordet, berodde dock mest på den suspekta konsistensen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar