lördag 6 oktober 2012

Ein eisbein bitte!

Efter sötebrödsdagar med kanelbullar utdyttandes ur öronen så behövs näringsbalansen återställas. Vad är då bättre än att ett ungsstekt fläsklägg. För att vara så oerhört välsmakande så är det oförskämt billigt. Det är lätt att tillaga och om man misslyckas är det förmodligen för att man har kokat/stekt lägget för lite. Fläsklägget tar tacksamt emot alla smaker som man gnider/smörjer/masserar in i det, här gäller inga fisiga metoder utan ta i knåda ordentligt men gör det med brutal kärlek. Låt saltet flyga och pepparn skvätta allt till tonerna av DVDA - Now you're a man. Gå lite på the wild side och skippa rotmoset, varför inte lite surkål eller en gratäng med mustig senapssås istället. Här har vi det:

Fläsklägg:

Fläsklägg
Salt
Kryddpeppar 
Svartpeppar
 
 
1.       Gnid in köttet med kryddorna och låt det dra till dagen efter.

2.       Lägg lägget i en ugnsfastform och fyll på med vatten så att det täcker hela lägget. Sätt ugnen på 175 C och låt stå inne i ca 1 timma. 

3.       Ta ut fläsklägget (svålen ska påminna om imma på en fönsterruta). Fyll en djupplåt med vatten och sätt ugnsgallret ovanpå lägg fläsklägget på gallret och låt det stå inne ytterliggare 1 timme på 200 C (snitta svålen eller inte, gör vad du tycker blir bäst) om svålen inte har blivit knaprig höj temperaturen ytterliggare de 10 sista minuterna. Men vakta den noga!
 

Skär upp den på ett stort trästycke och hugg in. Doppa bitarna i  senap eller varför inte bbq-sås!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar