Fläsklägg:
Fläsklägg
Salt
Kryddpeppar
Svartpeppar
1.
Gnid in köttet med kryddorna och låt det dra
till dagen efter.
2.
Lägg lägget i en ugnsfastform och fyll på med
vatten så att det täcker hela lägget. Sätt ugnen på 175 C och låt stå inne i ca
1 timma.
3.
Ta ut fläsklägget (svålen ska påminna om imma på
en fönsterruta). Fyll en djupplåt med vatten och sätt ugnsgallret ovanpå lägg
fläsklägget på gallret och låt det stå inne ytterliggare 1 timme på 200 C (snitta
svålen eller inte, gör vad du tycker blir bäst) om svålen inte har blivit knaprig
höj temperaturen ytterliggare de 10 sista minuterna. Men vakta den noga!
Skär upp den på ett stort trästycke och hugg in. Doppa bitarna i senap eller varför inte bbq-sås!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar