Confiterad oxkind
Oxkind
Ankfett
Salt Peppar
1. Befria köttet från hinnor. Lägg ner kinderna i en ungsfastbehållar, sätt på ugnen på 100 C.
2. Häll över ankfettet låt stå inne i 6 timmar eller tills det blivit gaffelmjukt.
3. Salta och peppar.
Det går helt utmärkt att marinera kinderna inna så att de får smak men tänk på att om du ska använda om fettet så tar även det smak av marinaden. Rödvinsmarinaden till oxkinden kanske inte passar lika bra till ankbröstet eller vad vet jag?
Även fast jag inte gjorde det denna gången så var tanken från början att jag skulle rimma oxkinderna först men jag hade lite väl bråttom och kunde inte hejda mig. "Delayed gratification" är ett begrepp som jag borde bekanta mig lite närmare med. Nöjd ändå med resultatet men det kunde ha blivit lite bättre (till nästa gång).
Så nu sitter de i kylskåpe och väntar på bättre tider. Tänkte att jag skulle vänta och använda dem i en paj senare i veckan om jag orkar hålla mig så länge.
Hej på dig,
SvaraRaderaDu behöver inte alls hälla ut fettet! Om du värmer det så sjunker allt vätska och annat skräp till botten. Fettet flyter fint ovanpå.Då kan du hälla av det rena fettet och lämna bottensatsen kvar, slå det genom ett kaffefilter i en ny burk och hokus-pokus så har du fett du kan återanvända. Litet svinn blir det ju naturligtvis,men du borde kunna rädda ungefär 90%. Hoppas du inte redan hällt ut det ;-)
Som tur är så har jag kvar det i kylskåpet och ska genast följa ditt råd! Tackar =)
SvaraRadera