Väl nere fanns det ingen storsill, som var anledningen till denna lilla expedition. Eller jag kunde inte hitta någon rättare sagt och jag frågade inte för den delen heller. Så här i efterhand skulle jag kanske ha gjort det men det är lätt att vara efterklok. Påvägen hem stannade vi en tur på lions loppisen som nu låg på vår högra sida, tyvärr fanns där inget som behagade paret. Typ en kvart utanför Älmhult passerade vi Barkhult, en liten gård som säljer lokalproducerade livsmedel. Skylten kom lite brått på och med min excelenta körförmåga kom vi till Älmhult innan jag hittade ett stort nog flygfält jag kunde vända på för att köra tillbaka. Som tur var så innebar detta att vi kom precis i tid för att den lilla butiken skulle öppna. Ägg blev den, en honungskaka som jag inte vet vad jag ska göra med blev det också (hur får man ens ut honungen?). Till sist blev det även rågmjöl till blodpuddingen och en nyhängd rostbiff från en tjur. Väl hemma var det dags för lunch och eftersom jag hade frossat i fiskvagnen dagen innan och gått helt bananas så var det bara snällt att ställa sig och ta reda på delar av dom som köpts in.
Crabsandwich
Krabba
Ägg
Räkor
Majonäs
Grädde
Dill
Persilja
Gräslök
Citron
Salt
Peppar
Bröd
Vitlök
Rapsolja
1. Rensa krabban från allt ätbart. Koka äggen, Skala räkorna, Hacka dill, persilja och gräslök.
2. Blanda ihop krabbköttet, äggen, räkor, majonäs, dill, persilja, gräslök. Dutta i lite grädde (det får inte bli för rinnigt) och pressa lite citron över. Smaka av med salt och peppar.
3. Stryk en vitlköksklyfta över brödet och pensla med lite rapsolja. Grilla i grillpanna och stryk en citron över det grillade brödet.
Voilà - Servera krabbröran på brödet och lägg lite stekta lökringar ovanpå!
Så vidare vi gå till kvällsmaten. En hel rostbiff, rosa ska den va! O skippa grillkryddan och potatissalladen - vill inte vara snobbing, ligger inte för mig (öhm) men det är ganska så tråkigt sätt att servera rostbiffen på. Krångla inte heller till det med en massa trendkryddor, salt o peppar, thats it.
Rostbiff
Rostbiff (Stor bit!)
Salt
Peppar
Olja
1. Torka av köttet. Salt och peppra rejält. Se till att rostbiffen får vila i rumstemperatur ca 60 - 30 min
2. Sätt ugnen på 120 C
3. Bryn köttet hastigt runt om så att det får färg. Ställ in det i ugnen.
4. Ta ut köttet på 61 C och låt det vila.
Servera med ett kraftigt rödvin, bakadpotatis och fyllda champinjoner. Hugg in och var inte blyg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar